lauantai 18. lokakuuta 2014

Jack Daniel´s - Tennessee Whiskeyn alkulähteillä


Starttasimme Chargerin keulan aikaisin aamulla kohti Lynchburgia, jossa kuuluisa Jack Daniel´s viskitislaamo sijaitsee. Pääsimme mukaan ensimmäiselle maistelukierrokselle joka alkoi 9:30 AM eli Jackia aamupalaksi. Meitä kierrätettiin ympäri tehdasta noin viiden vartin ajan. Aloitaen sieltä missä puut poltetaan hiileksi ja jatkuen vesilähteellä käynnillä. Mäskäys ja fermentoitumis prosessiin oli ilo tutustua. Ilmassa leijui makea käymisen tuoksu! Pontikan tuoksuun päästiin suodattamossa jossa kirkas viskitisle valutetaan 6 metriä korkean hiilipatjan läpi. Läpi valuminen yksinään kestää noin kymmenen päivää!






Pullotuslinja olikin ainoita paikkoja prosessista mistä kuvia sai ottaa. Lisäksi meitä tutustutettiin Buy A Barrel ohjelmaan. Siinä voi hankkia yhden tynnyrillisen Single Barrel Jackia eli noin 250 pulloa ja saada nimensä tislaamon Single Barrel seinälle.




Yllä oleva kassakaappi koitui herra Jack Danielin kohtaloksi. Kimpaantuneena siitä kun kaappi ei auennut oli Jack potkaissut sitä lujaa, joka johti myöhemmin isovarpaan tulehtumiseen ja lukuisiin amputoimisiin. Kuuden vuoden taistelun jälkeen Jack haudattiin. Ja tarinan opetus oli että maltti on valttia.





Kierroksen jälkeen meille maistatettiin kolmea eri Tennessee Whiskey:ä joista keskusteltiin tuttavalliseen sävyyn. Järjestyksessä maisto meni näin: ensimmäisenä Genteman Jack, toisena legendaarinen Old No:7 ja viimeisimpänä Single Barrel. Viskit maisteltuamme ja pullokaupassa vierailtuamme suuntasimme keskustaan Jack:in lahjatavara kauppaa ja Iron Kettle ravintolaan Burgerille. Valinnoiksi osuivat Lynchburg Harley burger friteeratuilla suolakurkuilla sekä Gentleman Jack burgerin bataattiranskiksilla ja mikä erikoisinta dipiksi tuli vaahtokarkki dippi! Jäi dippi yhteen maistelukertaan....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti